PROJECTES

15 10 2010

El nostre principal projecte està basat en les ajudes que tenim establertes i que comprenen tres àmbits diferenciats:

Ajudes a la llar: Pagament de lloguers endarrerits per evitar el desnonament i que la família perdi el seu habitatge; pagament de rebuts endarrerits d’aigua, llum i gas; reparacions domèstiques urgents i imprescindibles de fer i que no poden sufragar, etc.

Ajudes dins de l’àmbit escolar: L’educació és un dret humà fonamental i en un sentit tècnic és el procés pel qual la societat transmet, els seus coneixements acumulats, aptituds i valors d’una generació a una altra. És per aquest dret que ens preocupa l’escolarització dels nens i nenes amb greus mancances econòmiques. Tots els nens i nenes tenen dret a una plaça escolar però hi ha molts aspectes dins de l’àmbit escolar que queden desatesos i les famílies que no tenen recursos econòmics no poden cobrir-los.

El menjador escolar, és totalment imprescindible que tots els nens i nenes que tenen greus dificultats econòmiques a casa seva gaudeixin d’una beca de menjador perquè estiguin ben arrelats a l’escola i perquè facin un àpat nutricionalment correcte, l’administració concedeix beques per cobrir aquesta necessitat però el nombre és insuficient i resten força nens sense aquesta possibilitat.

Un altre aspecte és el de les sortides escolars i colònies escolars que complementen el currículum escolar, espai de lleure, de convivència i de formació en comú durant uns dies.

El tercer aspecte a tenir en compte dins de l’àmbit escolar són els períodes no lectius, és a dir vacacionals, en especial el més de juliol. Des de les escoles es plantegen i proposen activitats de lleure i formatives en què els nens i nenes són atesos des que s’acaba el període escolar durant tot el mes de juliol.

Ajudes en aliments: Aquest és el tercer tema que treballem, des de sempre i en especial des de fa un parell d’anys que cada vegada més les famílies presenten necessitats importants en l’alimentació bàsica d’una família. Tenim un concert amb un supermercat de la zona i treballem de forma conjunta. Les persones que obtenen aquesta ajuda se’ls concedeix un val setmanal per un valor determinat, segons els membres de la família i que poden bescanviar per aliments de primera necessitat. Es porta un control de les compres i se’ls ajuda també en utilitzar el màxim de bé possible aquesta possibilitat.

 


Accions

Informació


Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor